Britte Koolen

 

TETROMINIMAL

 

 

opening:    za. 6 apr. 19 – 21 uur

expositie:   7 t/m 21 apr. 2019

open:         vr. t/m zo. 13 – 18 uur

 

 

De ruimtelijke werken van Britte Koolen (NL, 1994) zijn minimalistisch van aard. Ze hebben weinig tot geen kleur, rechte vormen en gladde vlakken. Het zijn abstracte sculpturen waarmee Britte de ruimte herdefinieert. Door de blokken telkens op een andere wijze op te stellen ontstaan er ruimtelijke composities.

Zelf ziet Britte het maak- en formatieproces van de sculpturen als het scheppen van orde in de chaos. Het is een zoektocht naar precisie waarbij imperfecties uitgebannen maar juist ook omhelsd kunnen worden en zelfs –uitvergroot- een belangrijk onderdeel van het werk uitmaken. Haar werk is het resultaat van een spel tussen ratio en intuïtie.

Tijdens haar afstudeerexpositie (HKU, 2018) toonde Britte schuin afgevlakte blokken die hier en daar ondersteund werden door miniscule kleine blokjes. Het strakke uiterlijk van de sculpturen kreeg hierdoor een meer speels karakter. Ook hier veranderde de opstelling, de onderlinge relaties tussen de formele elementen en de ruimte voortdurend. In Moira presenteert Britte haar nieuwste minimalistische werken in wisselende composities in de ruimte.

 

 

 

www.brittekoolen.nl